Het kabouterspel

De kaboutertjes die ik heb gemaakt kunnen ook gebruikt worden als didactisch materiaal in de klas.
De kaboutertjes kunnen gebruikt worden als spel.

Het werpspel
Verdeel de kinderen in groepjes. Geef elk groepje evenveel ringen. Laat de kinderen op het startsignaal zoveel mogelijk ringen naar de kabouters werpen.
Bij dit spel kan je ook verschillende leergebieden betrekken.

Voorbeelden
Wiskunde: hang kaartjes met maaltafels aan de kaboutertjes. Laat de kinderen eerst kabouters verzamelen door ringen te werpen. Laat ze daarna in groepjes zo snel mogelijk de oefeningen oplossen.

Frans: hang Franse woordjes aan de kaboutertjes. Laat de kinderen eerst kabouters verzamelen door ringen te werpen. Laat ze daarna in groepjes een zin maken met de Franse woordjes.

Nederlands: hang kaartjes met korte, lange en andere klanken aan de kaboutertjes. Laat de kinderen eerst kabouters verzamelen door ringen te werpen. Laat de leerlingen de kaartjes daarna sorteren: korte, lange of andere klank.
 

Wereldoriëntatie: hang kaartjes met afbeeldingen van verschillende dieren aan de kaboutertjes. Laat de kinderen eerst kabouters verzamelen door ringen te werpen. Laat de leerlingen de afbeeldingen daarna sorteren per soort (vogels, zoogdieren, reptielen, ...).

Het kegelspel
Verdeel de kinderen in groepjes. Geef elk groepje 1 bal. Laat de kinderen per groep zoveel mogelijk kabouters omver kegelen. Net zoals bij het werpspel kan je bij het kegelspel ook verschillende leergebieden betrekken.

Loop- en tikspel
Leg bij alle kabouters verschillende kleine voorwerpen (bijvoorbeeld: blokjes en knikkers). Verdeel de leerlingen in twee groepen. De ene groep moet blokjes verzamelen, terwijl de andere groep knikkers moet verzamelen. Laat de eerste leerling van elke groep bij het startsignaal naar de kabouters lopen. Elke leerling neemt het voorwerp dat de groep moet verzamelen. De groep die het eerst de juiste voorwerpen heeft kunnen verzamelen is gewonnen.


 


Maak een gratis website Webnode